NAMN
BESKRIVNING
Logga in
 
 

När jag första gången kom i kontakt med raw food så tyckte jag att det verkade komplicerat och tidskrävande, jag gav det ett halvhjärtat försök men tröttnade rätt fort. Visserligen tyckte jag att maten var god men nu i efterhand så inser jag att jag inte var redo och att jag inte riktigt förstod varför man skulle äta raw food.

Snapshot_20101206_5.jpg

När jag, några år senare, behövde gå ner i vikt efter två graviditeter, så var jag ute efter en så "smärtfri" diet som möjligt. Jag gick med i viktklubb och började räkna kalorier. Rätt snabbt så inser man hur mycket kalorier det är i traditionell mat vilket leder till att portionerna blir väldigt små. Och jag gillar INTE att vara hungrig! Men i och med att jag hade varit vegetarian i många år så var det inte svårt att successivt föra in mer grönsaker och minska på det övriga. Det var också i samma veva som jag började läsa på om raw food, och jag började förstå vad det handlade om. Och då bestämde jag mig för att ge det ett helhjärtat försök.

Idag äter jag ca 90% raw food. Den övriga10 % består av smaksättare som inte är råa och de få gånger jag äter icke-rått på kalas. Men det är strikt begränsat och sker endast i undantagsfall. Men för mig är det viktigt att det sociala inte blir för lidande pga mina kostval.

Det bästa med raw food är såklart alla hälsofördelar. Själv har jag gått ner ca 20 kilo under de åtta senaste månaderna. Min hy strålar och är så ren och klar att jag inte behöver använda smink om jag inte vill! Mitt hår glänser som aldrig förr och det trots att jag ammar. Jag har även märkt mer subtila förbättringar, som tex att jag har avsevärt mycket mindre självsprickor på mina fötter, bättre tålamod (vilket behövs med två småttingar!) och att jag är gladare och har mer energi.
Sen finns det en sak till som jag älskar med raw food: MAN SLIPPER VARA HUNGRIG! Ja det är sant, man kan gå ner i vikt, förbättra sitt humör och utseende utan att behöva lida pin.

Jag hoppas att fler kommer att inse hur fantastiskt det är med raw food och att jag kan bidra med lite smaskiga recept för den hungrige.
Smaklig måltid på er!
Anna
 
Vinterpassion
Ikon
Snöbölja
Skön utsikt
Undertecknad
Aurora aftonrodnad
Inbäddad
Molnmedvetenhet
Svart på vitt
Julkul
Venus, aftonstjärnan
Vinterns första snöoväder
Vad tänker den på?
Nervvägar i ett blad
Vissa vägar leder inåt
Vinter - allt går under jorden
Människosonen
Kulturhuset i Ytterjärna
Skönskrift
Allt speglar och speglas
Berget: S:t Davidsgården och Meditationsgården
Nätverk